İletişim Formu

Formu tıklayın, bilgi almak istediğiniz konuyu seçin ve iletişim bilgilerinizi bırakın; biz sizi arayalım.

İletişim Formu

İsviçre Vizesi


İsviçre Öğrenci Vizesi Gerekli Evraklar

*Evraklar 3 kopya şeklinde ve İngilizce tercümeleri yapılmış şekilde hazırlanmalıdır.

Ortak Evraklar

  • En az 3 ay geçerli pasaport ( Pasaportunuzda en az iki adet boş vize sayfası bulunmalı ve pasaportun alınış süresinin 10 yıldan fazla olmaması gerekmektedir.)
  • Kimlik Fotokopisi,  Pasaport fotokopileri
  • 4 adet arka fonu beyaz vesikalık önden çekilmiş fotoğraf (3.5*4.5 mm )
  • Üç (3) adet eksiksiz olarak (Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca veya İngilizce) daktilo ile, internetten veya elden büyük harflerle (mavi veya siyah tükenmez kalemle) doldurulmuş, başvuru sahibi tarafından imzalanmış vize formu
  • İsviçre’deki okul / üniversiteden alınmış kabul mektubu ‘akseptans’ (orijinali ve 3 adet fotokopisi)
  • Isviçre’nin resmi lisanlarından biri veya Ingilizce’ye çevrilmiş, şimdiye kadar alınan tüm diploma, sertifika ve öğrenim planı (orijinal ve 3 adet fotokopileri)
  • Ögrenci veya garantörün kantonal talimatlara göre öğrenim masraflarının karşılanabileceğine dair belge göstermesi zorunludur. İsviçre’deki hesap veya durumunu gösteren bir banka teyidi veya İsviçre’de şubesi olan bir bankaya ait hesap cüzdanı
  • İsviçre’nin resmi lisanlarından birine çevrilmiş özgeçmiş; üç (3) nüsha
  • İsviçre’nin resmi lisanlarindan biriyle yazılmış, üç (3) nüsha, öğrencinin tahsil nedeni ve geleceği ile ilgili planlarının anlatıldığı bir açıklama
  • İsviçre'nin resmi lisanlarından biriyle yazılmış, üç (3) nüsha, ögrenim bittikten hemen sonra Isviçre’yi terk edeceğini garantileyen, sahsen imzalanmış, geri dönüş taahhütnamesi
  • Okul ücretinin ilk yıl için ödenmiş olduğuna dair üç (3) kopya halinde makbuz fotokopisi
  • Tapu, Araç Ruhsatı gibi maddi gelir durumunu özetleyen evraklar 
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği ( her başvuran adına ayrı alınmalı)- tek gidecekseniz gerekli değildir.
  • Vize harç ücreti 86 Euro

Başvuru dosyası karar alınmak üzere, yetkili kantonun göçmenlik bürosuna gönderilecektir. İsviçre Başkonsolosluğu, sadece yetkili kantonun göçmenlik bürosu tarafından onaylanmış bir müsaadenin gelmesinden sonra öğrenci vizesini verebilir. Lütfen başvuruyla ilgili kararın gelmesinin yaklaşık 8-10 hafta süreceğini göz önünde bulundurun. Bu nedenle başvurunun mümkün olduğu kadar erken yapılması tavsiye edilir


<p>İsvi&ccedil;re Turist vize başvurularında randevular t&uuml;m evraklarınız eksiksiz bir şekilde hazırlanıp, vize formunuz doldurulduktan sonra verilmektedir.</p><p>Bu y&uuml;zden işlemlere başlayabilmek i&ccedil;in evraklarınızı toparlamalısınız.</p>

<p>Uzun d&ouml;nem &ouml;ğrenci vize başvuruları 8-10 hafta arasında sonu&ccedil;lanmaktadır. Başvuru dosyanız eğitim alacağınız kantondaki birime g&ouml;nderildiği i&ccedil;in işlemler uzun s&uuml;rmektedir.</p>

<p>İsvi&ccedil;re uzun d&ouml;nem &ouml;ğrenci vizelerinde başvurular birebir, y&uuml;zy&uuml;ze konsolosluktan yapılmaktadır ve dosyalarınızı teslim ederken m&uuml;lakat s&uuml;reci olmaktadır.</p><p>Buradaki s&uuml;re&ccedil; ve m&uuml;lakat soruları ile ilgili sizi hazırlayarak randevuya g&ouml;nderiyoruz.</p>

<p>Uzun d&ouml;nem &ouml;ğrenci vizelerinde, &ouml;ğrencilerin İsvi&ccedil;redeki bir bankada ya da İsvi&ccedil;rede şubesi olan bir T&uuml;rk Bankasında hesap a&ccedil;tırmaları ve &ouml;ğrenimlerine g&ouml;re gerekli meblağı burada g&ouml;stermeleri gerekmektedir.</p>

<p>Yoğunluk yok ise 7 iş g&uuml;n&uuml;nde, yoğun d&ouml;nemlerde 15 iş g&uuml;n&uuml;ne kadar vize sonucu gelmektedir.</p>