İletişim Formu

Formu tıklayın, bilgi almak istediğiniz konuyu seçin ve iletişim bilgilerinizi bırakın; biz sizi arayalım.

İletişim Formu

Amerika Vizesi


Amerika Vizesi

  Amerika Vizesi

Amerika Vizesi başvurularında dikkat etmeniz gereken önemli hususlar mevcuttur.

Vize kategorileri olarak bir çok kategori mevcut iken genel olarak başvurular aşağıdaki kategorilerde toplanır.

  • Amerika Turist Vizesi
  • Amerika Öğrenci Vizesi
  • Amerika Ticari ve İş Vizesi

Amerika vize başvuruları, Amerikan Konsolosluğunda mülakat içeren başvurulardır. Başvurularınız aynı gün sonuçlanmaktadır.

İstediğiniz vize tipine göre gerekli evrakları ilgili vize başlığında bulabilirsiniz.


Amerika Öğrenci Vizesine, Amerikada dil eğitimi almak isteyenler, Amerikada sertifika, diploma programına katılmak isteyenler, Amerikada üniversite veya Amerikada yüksek lisans / master eğitimi almak isteyenler başvurmalıdır.

Amerika Öğrenci Vizesi Gerekli Evraklar


Ortak Evraklar

  • En az 6 ay geçerli pasaport, en az 2 sayfası boş olmalıdır.
  • Varsa eski pasaportlarınız
  • Güncel 5 X 5 cm biometrik beyaz fonlu vesikalık fotoğraf
  • Okul kabul belgesi (I20) (Tarafımızdan alınacaktır)
  • Başvuru Formu (Tarafımızdan yapılacaktır)
  • Otel ve uçak rezervasyonları (Tarafımızdan yapılacaktır)
  • Vize başvuru ücreti 160 USD
  • Sevis ücreti 200 USD
  • 18 yaş altındakiler için anne ve baba tarafından izinli noter onaylı muvafakatname.
  • En son okuduğunuz okula ait mezuniyet belgesi / diplomanız (Halen öğrenci olanlar için yeni tarihli öğrenci belgesi)
  • Daha önce dil eğitimi aldı iseniz özel kurslar veya hazırlık eğitimi belgeler
  • Yolculuğunuzu finanse edecek kişinin finansal kapasitesini gösterir evraklar : tapu,ruhsat, son 3 ay banka hesap dökümleri  (bakiye olmalı) banka imza ve kaşesi ile, 
  • Kira geliri varsa kira kontratı ve kiranın yattığı banka hesap dökümü ( banka imza ve kaşesil ile)

Ek olarak Durumunuza Göre :

ÖĞRENCİLER

  • Öğrenci Belgesi ( İngilizce alınmalıdır)
  • En son okuduğunuz okula ait mezuniyet belgesi / diplomanız (Halen öğrenci olanlar için yeni tarihli öğrenci belgesi)
  • Yolculukta olacağınız süre resmi tatil günlerine denk gelmiyorsa okulunuzdan izin yazısı
  • Ebeveynlerin durumuna göre gerekli evraklar (aşağıdaki başlıklara göre seçiniz)
  • *18 yaş altı öğrencilerin anne ve baba tarafından izinli noter onaylı muvafakatname getirmeleri gerekmektedir.

İŞVERENLER

  • İmza Sirküleri
  • Vergi levhası (güncel)
  • Faaliyet Belgesi (güncel)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopileri
  • Antetli Kâğıda Dilekçe (Bir örneği tarafınıza iletilecektir)

ÇALIŞANLAR

  • Antetli Kâğıda İmzalı İzin Yazısı (imzalı- kaşeli, antetli kağıda)
  • İmza Sirküleri
  • Vergi levhası (güncel)
  • Faaliyet Belgesi (güncel)
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopileri
  • Maaş Bordrosu son 3 aylık (imzalı ve kaşeli),
  • SGK işe giriş bildirgesi
  • SGK hizmet dökümü (e-devletten alınabilir)

EMEKLİLER

  • Emekli olduklarına dair belge (e-devletten alınabilir)
  • Son 3 aylık emekli maaşının yattığı hesap dökümü (banka imza, kaşe& imza sirküleri)

MEMURLAR

  • Çalıştığınız Kurumdan Görevinizi Belirten Çalışma ve İzin Yazısı
  • Kurum Kimlik Kartı Fotokopisi
  • Son 3 Ayın Maaş Bordrosu (imzalı ve kaşeli)
  • SGK işe giriş bilgirgesi
  • SGK Hizmet Dökümü

AVUKAT, DOKTOR, ECZACI veya MİMAR İSENİZ

  • İmza beyannamesi fotokopisi
  • Vergi levhası fotokopisi (güncel)
  • Bağlı Bulundukları Odadan Yazı
  • Doktorlar.....................................TABİPLER ODASINDAN
  • Avukatlar....................................BARODAN
  • Mimar&Mühendisler ..................MİMARLAR VE MÜHENDİSLER ODASINDAN
  • Maddi durumu gösteren belgeler
  • Meslek Kartı Fotokopisi

ÇİFTÇİLER

  • Mesleki Çiftçilik Belgesi (İlçe Tarımdan temin edilebilir)
  • Mesleki ÇSK Belgesi (Ziraat Odasından temin edilecektir)
  • Çiftçilikten gelir elde ettiğinize dair faturalar ve makbuzlar

<p>Amerika vize başvuruları m&uuml;lakata dayanmaktadır ve aynı g&uuml;n vizeyi alıp alamadığınızı &ouml;ğrenebilirsiniz.</p><p>Pasaportunuzun size ulaşması ise posta yoluyla ger&ccedil;ekleşmektedir ve 1 hafta i&ccedil;inde pasaport elinizde olacaktır.</p>

<p>Amerika Vize başvuruları m&uuml;lakata &ccedil;ağrılarak yapılmaktadır. Başvuru evraklarınız, finansal durumunuz, vize ge&ccedil;mişiniz, gitme amacınız gibi kriterlere bakılarak değerlendirmeler yapılmaktadır. T&uuml;m değerlendirmeleri başarı ile tamamlayanlar vizeyi almaya hak kazanırlar</p>