+90 216 347 00 42
Login / Register

İngiltere Vizesi

İngiltere Öğrenci Vizesi Türleri

 

 1. Student Visitor Visa ( Ziyaretçi Öğrenci Vizesi)

6 ay veya daha kısa süre dil programlarına, sertifika programlarına katılacak öğrencilerin seçmesi gerekir. 6 aydan sonra vize kesinlikle uzatılamaz, çalışma izni verilmemektedir. Vize Harç Ücreti : 144 USD

 2. Extended Student Visitor Visa ( Uzatılmış Ziyaretçi Öğrenci Vizesi) 

6 aydan  yukarı  olan  başvurularda seçilmektedir. En fazla 11 aya kadar süresi bulunmaktadır. Örneğin program süreniz 7 veya 8 ay ise İngiltere’ye vardıktan sonra vizenizi program sürenizi de uzatmak şartı ile 11 aya kadar uzatabilirsiniz. Çalışma izni verilmemektedir.  Vize Harç Ücreti :257 USD + Sigorta

 3. Tier4 Öğrenci Vizesi (Uzun Dönem Öğrenci Vizesi) 

İngiltere’de lisan veya yüksek lisans eğitimi alacak ya da uzun dönem dileğitimi alacak olan öğrenciler için uygun olan vize tipidir. Başvuru aşamasında çok dikkatli olmak gerekmektedir. Vize Harç Ücreti :515 USD + Sigorta

Puanlama sistemine dayanan bu sistemde öğrenciler ;

Okuldan kabul belgeleri (CAS ) için 30 Puan
Finansal belgeleri için                         10 Puan

olmak üzere toplamda 40 puan üzerinden değerlendirmeye alınırlar. Toplam skoru yakalayabilenler vizeyi alabilmektedirler. Çalışma izni haftada 20 saat olarak sunulmaktadır. Bazı programlarda haftada 10 saat olarak ayarlanmaktadır. Vize İngiltere içerisinden uzatılabilmektedir.

Tier4 vizesinde bankada  gösterilecek meblağ :

Londra İçi :                                                                           Londra Dışı:
Kurs Ücreti  +                                                                              Kurs Ücreti +
Her ay için 1265 GBP                                                              Her ay için 1020 GBP
(Max. 9 aydan hesaplama yapılır)                                          (Max. 9 aydan hesaplama yapılır.)

 *Londrada yer alan bazı okullar Londra dışı olarak alınmaktadır. Bu noktada            danışmanınızdan yardım alınız.  Hesapta göstermeniz gereken toplam meblağ tarafımızdan hesaplanacaktır.

Tier4 Öğrenci Vizesi / Başvuru için Gereken Evraklar

 Tier4 vize formu (Tarafımızdan doldurulacaktır)
 Pasaport orijinali ve fotokopisi
 Varsa eski pasaport ve fotokopisi
 28 gün kuralına uygun banka hesabı (Danışmanımız yönlendirecektir)
 Diplomanın orijinali ve fotokopisi, değilse geçici mezuniyet belgesi 
 Transkript orijinali
 Ielts test sonucu veya ingilizce sınav sonucunuz
 Cas Statement ((Tarafımızdan alınacaktır)
 Vukuatli nufus kayıt (edevletten alabilirsiniz)
 IHS Sigorta ödendiğine dair belge
 Sponsor Mektubu 
 Başvuru Ücreti 515 USD 
 Sigorta Ücreti 184 GBP
 Evraklarınız İngilizce olarak sunulmalıdır.

                       

2018  İngiltere Ziyaretçi Öğrenci Vizesi -6 Ay ve 11 Ay İçin

İngiltere Short Term Student Visitor Vizesi Başvuru için Gereken Evraklar
İngiltere Uzun Dönem / Extended Visitor Visa Başvuru için Gereken Evraklar 

Ortak Evraklar
 En az 1 yıl geçerli pasaport,en az 2 sayfası boş olmalıdır.
 Varsa eski pasaportlarınız
 Okulunuzdan kabul mektubu(acceptance letter) (Tarafımızdan alınacaktır)
 Başvuru Formu (Tarafımızdan yapılacaktır)
 Vize başvuru ücreti 144 USD, (11 Aylık öğrenci vizelerinde 275 USD + 150 GBP Sigorta)
 Eğitim durumunuzu gösterir diplomanız veya mezuniyet belgeniz. Halen öğrenci iseniz yeni tarihli öğrenci belgesi
 Katıldı iseniz İngilizce kursları sertifikası, İngilizce hazırlık eğitimi alanlar için bu yönde doküman, İngilizce ders aldı iseniz transkriptiniz
 Varsa Askerlik terhis / tecil belgesi
 18 yaş altındakiler için anne ve baba tarafından izinli noter onaylı muvafakatname.
 Vukuatlı nüfus kaydı (edevletten alınabilir)
 Eğitimi finanse edecek kişinin finansal kapasitesini gösterir evraklar;
 a. Size ve/veya ailenize ait bu eğitimi karşılayabilecek kadar bakiyesi olan son 3 aylık banka hesap dökümleri (banka imza, kaşe ve imza sirküleri ile)
 b. Varsa gayrimenkullere ait tapu kopyaları , araba ruhsatı kopyaları ve varsa kira gelirini gösteren belgeler (kira kontrat fotokopileri ve kiranın yattığı banka hesabının son 3 aylık dökümü- (banka imza, kaşe ve imza sirküleri ile)
 c. Eğer banka hesapları sizden başka birine aitse masraflarınızın bu kişi tarafından
 karşılanacağını belirten sponsor mektubu (Tarafımızdan bir örneği verilecektir)

Ek Olarak Bu Eğitimi Kim Finanse Ediyorsa Durumunuza Göre ;

ÖĞRENCİLER
 Öğrenci Belgesi (İngilizce alınmalıdır)
 Mezunsanız diplomanızın kopyası, mezuniyet belgesi kopyası
 okulunuzdan izin yazısı veya eğitiminizi doldurduğunuza dair yazı
 Ebeveynlerin durumuna göre gerekli evraklar (aşağıdaki başlıklara göre seçiniz)
 *18 yaş altı öğrencilerin noter onaylı muvafakatname
İŞVERENLER  
 İmza Sirküleri
 Vergi levhası (güncel)
 Faaliyet Belgesi (güncel)
 Ticaret Sicil Gazetesi fotokopileri
 ÇALIŞANLAR 
 Antetli Kâğıda İmzalı İzin Yazısı (imzalı- kaşeli, antetli kağıda)
 İmza Sirküleri
 Vergi levhası (güncel)
 Faaliyet Belgesi (güncel)
 Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopileri
 Maaş Bordrosu son 3 aylık (imzalı ve kaşeli),
 SGK işe giriş bildirgesi
 SGK hizmet dökümü (e-devletten alınabilir)
EMEKLİLER
Emekli olduklarına dair belge(e-devletten alınabilir)
Son 3 aylık emekli maaşının yattığı hesap dökümü(banka imza,kaşe& imza sirküleri)
MEMURLAR 
 Çalıştığınız Kurumdan Görevinizi Belirten Çalışma ve İzin Yazısı
 Kurum Kimlik Kartı Fotokopisi
 Son 3 Ayın Maaş Bordrosu (imzalı ve kaşeli)
 SGK işe giriş bilgirgesi
 SGK Hizmet Dökümü
 AVUKAT, DOKTOR, ECZACI veya MİMAR iseniz
 İmza beyannamesi fotokopisi
 Vergi levhası fotokopisi (güncel)
 Bağlı Bulundukları Odadan Yazı
 Doktorlar...............TABİPLER ODASINDAN
 Avukatlar...............BARODAN
 Mimar&Mühendisler ......MİMARLAR VE MÜHENDİSLER ODASINDAN
 Maddi durumu gösteren belgeler
 Meslek Kartı Fotokopisi
ÇİFTÇİLER
 Mesleki Çiftçilik Belgesi (İlçe Tarımdan temin edilebilir)
 Mesleki ÇSK Belgesi (Ziraat Odasından temin edilecektir)
 Çiftçilikten gelir elde ettiğinize dair faturalar ve makbuzlar

  2018  İngiltere Turistik / Akraba / İş Ziyaretleri İçin Vize Başvuru Ücretleri

6 ay için      138 USD
2 yıl için      518 USD
5 yıl için      941 USD
10 yıl için   1181 USD

2018  İngiltere Öğrenci Vize  Başvuru Ücretleri Yenilendi !

6 aya kadar öğrenci ziyareti vizesi         144 USD
11 aya kadar İngilizce kurs vizesi           275 USD
Tier 4 Öğrenci vizesi                                515 USD

2018  İngiltere Vizesi  Ne kadar Sürede Çıkar ?

İngiltere standart vize başvuruları 15 iş günde çıkmaktadır.
İngiltere vize başvurularınızı hızlandırmak için bizimle irtibata geçiniz.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.