+90 216 347 00 42
Login / Register

Avustralya Vizesi

Avustralya Öğrenci Vizesi

Avustralya öğrenci vizelerinde yenilikler !

Avustralya Konsolosluğu tarafından yapılan eğitim programına yetkili Avustralya  eğitim kurumu olarak katıldık ve  sizler için Temmuz 2016 itibariyle Avustralya öğrenci vizelerinde yeni uygulamaları aktarıyoruz. Buna göre ;

  • Önceki öğrenci vize kategorilerinin hepsi tek elde toplanarak 500 Subclass kategorisine geldi ve SSVF- Simplified Student Visa Framework / Basitleştirilmiş Öğrenci Vizesi Sistemine başlandı.
  • Kısaca öğrencinin risk grubu ; vatandaşı olduğu ülkeye, gideceği okula/ programa ve finansal durumuna göre değişiyor. 
  • Öğrencilerden sağlık muayenesi raporu istenmeyecek.
  • Bankada 3 ay para bekletme şartı olmayacak
  • Formlar online sistemde ve İngilizce olacak
  • Evraklar İngilizce tercüme olarak sunulacak
  • Vize başvurusu öncesi okul ücreti ödenmiş olacak. Vizeden ret alan öğrenciler ret mektubunu okula sunarak iade alabilecekler
  • Dil eğitiminde maksimum 50 hafta sınırı kalkacak. Öğrenciler ihtiyaçlarına göre sürelerde eğitim alabilecek.
  • 10 ayın altındaki programlarda da artık “vize uzatılabilecek”
  • Avustralyada okurken çalışma hakkı halen devam ediyor. Öğrencilerin ve eşlerin part-time çalışma hakkı devam ediyor ve bu kural ülkeye varışınızın ilk gününden itibaren uygulamaya açık.
  • Avustralyada eğitim alan öğrencilerin eş ve çocuklarını yanında getirebilmeleri için artık minumum 1 yıl programa katılmaları gerekmiyor
  • Streamline harici başvuruda sponsor ki aile dışından biri olabilir senelik en az 60.000 AUD kazandığını ispatlamak zorundadır
  • Vize başvurusu yapılan öğrenci için senelik yaşam gideri hesaplaması;  başvuran için 19.830 AUD

               Eş veya partneri için: 6.940 AUD

              Her bir çocuk için: 2.970 AUD

              Her bir okul yaşındaki çocuk için; 8.000 AUD

Avustralya Öğrenci Vizesi Gerekli Evraklar

  • En az 1 yıllık geçerliliğe sahip pasaport
  • Varsa eski pasaportlarınız, vizelerinizin kopyaları
  • Kimlik
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Vize başvuru ücreti 555 AUD ( Eğer vizeniz pasaporta işlensin istiyorsanız ek 150 AUD alınmaktadır)
  • Okuldan kabul belgeniz (Tarafımızdan sağlanacaktır)
  • Arşivli sabıka kaydı
  • Nüfus cüzdanı fotokopiniz
  • Evli iseniz evlilik cüzdanınız
  • Askerlik tecil veya terhis belgesi
  • En son mezun olduğunuz okula ait mezuniyet belgesi, diploma
  • 18 yaşından küçükler için noter onaylı anne ve babadan muvafakatname
  • Öğrenciliği devam edenler, yeni tarihli öğrenci belgesi ve transkript
  • Daha önce katıldığınız İngilizce kursunuzun veya İngilizce eğitiminize dair bilgiler
  • Masraflarınızı karşılayacak sponsorunuza dair evraklar:

Sponsor okul+ yaşam giderleri+ konaklama masraflarınızın hepsini karşıladığını gösterebilmelidir.
Çalışıyorsa ; 

  • Son 3 aya ait maaş bordroları, kaşeli ve imzalı
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü- banka kaşe ve imzası ile
  • İşyerinizden eğitim boyunca izinli olacağınıza dair izin yazısı şirket antetli kağıdına ( Bir örnek tarafımızdan sağlanacaktır)
  • SGK işe giriş bildirgesi
  • SGK hizmet dökümünüz
  • İşyerinin vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticari sicil gazetesi
  • Kira geliri var ise kira kontratı, tapu ve ruhsatlar

İşveren ise ;

  • Son 3 aylık banka hesap dökümü- banka kaşe ve imzası ile
  • İşyerinin vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticari sicil gazetesi
  • Kira geliri var ise kira kontratı, tapu ve ruhsatlar

Emekli ise ;

  • Son 3 aylık banka hesap dökümü- banka kaşe ve imzası ile
  • Emekli olduğuna dair belge
  • Emeklilik maaşını yattığı banka hesabı son 3 aylık dökümü- kaşe ve imzalı
  • Kira geliri var ise kira kontratı, tapu ve ruhsatlar

Belgelerin hepsinin İngilizce tercümeleri gerekmektedir. Çeviri işlemi ücretsiz olarak tarafımızdan yapılmaktadır.

Avustralya Turist Vizesi İçin Gerekenler

Türkiye’nin her yerinden başvurular açıktır, Avustralya büyükelçiliğine gitmenize gerek kalmadan tüm işlemleriniz gerçekleştirilmektedir.

  • En az 1 yıllık geçerliliğe sahip pasaport
  • Varsa eski pasaportlarınız, vizelerinizin kopyaları
  • 1 adet vesikalık fotoğrafınız (beraberinizde seyahat edenler var ise her birinin ayrı fotoğrafı)
  • Kimlik
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Vize başvuru ücreti 135 AUD 
  • Arşivli sabıka kaydı 
  • Nüfus cüzdanı fotokopiniz
  • Evli iseniz evlilik cüzdanınız
  • Askerlik tecil veya terhis belgesi
  • En son mezun olduğunuz okula ait mezuniyet belgesi, diploma
  • 18 yaşından küçükler için noter onaylı anne ve babadan muvafakatname
  • Öğrenciliği devam edenler, yeni tarihli öğrenci belgesi 
  • Masraflarınızı nasıl karşılayacağınıza dair evraklar
  • Akraba veya arkadaş ziyaretine gidiyorsanız, davetiye mektubu

Çalışıyorsanız ; 

  • Son 3 aya ait maaş bordroları, kaşeli ve imzalı
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü- banka kaşe ve imzası ile
  • İşyerinizden eğitim boyunca izinli olacağınıza dair izin yazısı şirket antetli kağıdına ( Bir örnek tarafımızdan sağlanacaktır)
  • SGK işe giriş bildirgesi
  • SGK hizmet dökümünüz
  • İşyerinin vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticari sicil gazetesi
  • Kira geliri var ise kira kontratı, tapu ve ruhsatlar

İşverenseniz ;

  • Son 3 aylık banka hesap dökümü- banka kaşe ve imzası ile
  • İşyerinin vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticari sicil gazetesi
  • Kira geliri var ise kira kontratı, tapu ve ruhsatlar

Emekli ise ;

  • Son 3 aylık banka hesap dökümü- banka kaşe ve imzası ile
  • Emekli olduğuna dair belge
  • Emeklilik maaşını yattığı banka hesabı son 3 aylık dökümü- kaşe ve imzalı
  • Kira geliri var ise kira kontratı, tapu ve ruhsatlar

 

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.