+90 216 347 00 42
Login / Register

Almanya Vizesi

Almanya Turist Vizesi Gereken Evraklar

En az 3ay geçerli pasaport ( Pasaportunuzda en az iki adet boş vize sayfası bulunmalı ve pasaportun alınış süresinin 10 yıldan fazla olmaması gerekmektedir.)
 Kimlik Fotokopisi, Pasaport fotokopileri
 2 adet arka fonu beyaz vesikalık önden çekilmiş fotoğraf (35*45 mm )
 Otel, uçak rezervasyonları (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
 Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
 Şahsın Banka Hesap Cüzdanı son 3 aylık banka hesap dökümü, Tapu, Araç Ruhsatı gibi maddi gelir durumunu özetleyen evraklar ( banka hesap dökümleri imzalı ve kaşeli olacak-banka imza sirküleri ile)
 Seyahat ve konaklama giderleri karşı taraftan karşılanacaksa bunu gösterir belge
 Aile ziyaretleri için ilgili ülkeden davetiye son 3 aylık gelir belgeleri (maaş bordosu, kira kontratı veya ev tapusu) ve Türkiye’den Vukuatlı nüfus kayıt örneği
 Konsolosluk ödemeleri peşin yapıldığından, Vize Ücretleri evraklar ile birlikte gönderilmelidir.
Ayrıca;
İŞVERENLER
 Antetli Kâğıda Dilekçe (İngilizce ya da Türkçe olmalı)
 İmza Sirküleri
 Vergi levhasının fotokopisi- yeni tarihli (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilânçosu)
 Faaliyet Belgesi (Max. 3 aylık) – yoksa bağlı bulunan odadan kayıt yazısı
 Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
 Bağkur hizmet dökümü
ÇALIŞANLAR
 Antetli Kâğıda Dilekçe (Almanca ya da Türkçe olmalı, örneği verilecektir)
 İşyerinden İmza Sirküleri
 Vergi levhasının fotokopisi –yeni tarihli(vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilânçosu)
 Faaliyet Belgesi (Max.3 aylık) – yoksa bağlı bulunan odadan kayıt yazısı
 Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
 Sigortalı işe giriş bildirgesi
 Maaş Bordrosu son 3 aylık – imzalı ve kaşeli olacak.
 SGK hizmet dökümü
 SGK işe giriş bildirgesi
 SGK’lı değilse noter onaylı iş akdi
Memurlar İçin :
Yaptığınız işe dair açıklama içeren çalışma belgesi (ıslak imza ve kaşeli)
Talep edilen vize süresi için izin belgesi ( Islak imza ve kaşeli)
SGK Hizmet dökümü
SGK işe giriş bildirgesi
EV HANIMLARI
 Dilekçe (Almanca veya Türkçe olmalı)
 Eşinin ya da ailesinin durumuna göre gerekli evraklar
 Evli ise evlenme cüzdanı
ÖĞRENCİLER
 Öğrenci Belgesi
 Ebeveynlerin durumuna göre gerekli evraklar
 Masrafları karşılayacak kişi tarafından verilecek imzalı yazı
 Vukuatlı nüfus kayıt örneği
 Muvafakatname

Almanya vize harç ücreti :86,30 euro nakit veya TL olarak vize merkezine nakit ödenmektedir. 12 yaş altı hizmet bedeli 40tl’dir, vize harç ücreti alınmamaktadır.
Tigro Education Consultancy servis ücreti 100 TL olarak belirlenmiştir. Sigorta bedelleri kalınacak süreye göre değişmektedir.
Ortalama işlem süresi 3 gün olup ilk başvurularda ve özel durumlarda süreç uzayabilir, Bizimle irtibat kurarak konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.